AFSCHMINK ADVIES

"Prachtig geschminkt! Maar... hoe krijg ik het gezicht van mijn kind weer schoon?!"

Dit is een veel gestelde vraag, vandaar hier een aparte 'topic' voor. 


Ten eerste is het goed om te weten dat Burny-Art uitsluitend met professionele, speciaal voor facepaint bedoelde producten werkt. Het beste is dan ook om het als make-up te zien en als zodanig ook weer te verwijderen. Graag eerst alles doorlezen en daarna beginnen:


* Gebruik geen billendoekje want daar zitten ingrediënten in die schadelijk kunnen zijn voor de gevoelige huid van het gezicht. 


* Bij voorkeur een afschminkdoekje OF afschminkproducten als een lotion of crème en een wattenschijfje. 


* Is dit niet in huis dan volstaat een washandje met een heel klein beetje zeep ook. Let wel dat het zeep niet in de ogen komt! 


* Sowieso NIET hard gaan boenen maar rustig en zacht over de schmink bewegen zodat het uit de poriën komt. Dit net zo lang herhalen tot de schmink weg is. 


* Als er nog glitters zijn haal deze dan voorafgaand aan het verwijderen van de schmink eraf met een bankpasje/visitekaartje. Voorzichtig van de huid af'schrapen'. Dan zou de meeste glitter eraf moeten zijn. 


* Tot slot: sommige kleuren hebben een wat heftiger pigment en kan er een 'waasje' van deze kleur achterblijven. Dit gaat vaak met de volgende was-/douchebeurt eraf.